Brannfelt i Tre

wallmakers 17. april 2019

Tre har mange skjulte kvaliteter, og formstabilitet er en av de.

Vi leverer brannglass i trefelt fra E30 til Ei60. De leveres i flere forskjellige løsninger og tresorter ettersom hvilket brannklasse det er behov for. Normalt er det også krav til lydreduksjon, og vi har levert opp til 50 dB løsning på et skoleprosjekt i EW30. Vi kan derfor alltid finne den rette løsningen med glass, dører og tresort for å kunne tilby en optimal løsning for våre kunder. Det er vår spesialitet.

Det er viktig at man er oppmerksom på betegnelsen etter selve brannkravet. På f.eks Ei30, som forteller at det er et brannkrav, så er det noen betegnelser skrevet bak denne benevnelsen, som forteller om man kan bruke rammeløsninger i tre. Er det f.eks beskrevet et krav A2,S1 eller D0, kan man ikke bruke tre.

Tre er et fantastisk produkt i brannglassystemer, da tre f.eks ikke mister sin formstabilitet under påvirkning av brann. Tre blir i sin form, men nedbrytes i forskjellig hastighet ettersom valgt tresort.

Brannfelt i tre leveres som rammepartier, men også i fullglassløsninger med fuget glass på lik linje med andre fullglassvegger uten brannkrav.