Det du trenger å vite om glass

Vi har lang erfaring som prosjektleverandør av glass

Glass kan brukes til de meste og er et miljøvennlig alternativ.

Wallmakers er opptatt av kvalitet og sikkerhet. Derfor er vi også opptatt av at du som kunde vet hvilket valg du har. I teksten under vil du finne litt generell info om glass. Vi kan levere alt av glass for ethvert prosjekt innendørs, og her finner du illustrasjoner av noen muligheter for bearbeiding av glass.

Glass til interiør leveres i flere typer og tykkelser:

Visuelt:

  1. Klart glass: Standard glass har et lett grønnskjær, men ikke nok til at du tenker over det før du ser flere glass sammen eller du har farge bak glasset. Det meste glasset som selges er standard klart glass.
  2. Ekstra klart glass, også kalt Opti white glass: Blyfattig glass som ikke har grønnskjæret eller farge i seg. Passer godt til feks kjøkkenglass da det ofte er feks en tapet bak, og du ikke ønsker en fargeforskjell pga glasset.
  3. Matt eller frostet glass. Glass med frostet folie i mellom glassene. Hindrer innsyn og sprer lyset fint.
  4. Sotet glass. Leveres i tre forskjellige nyanser og gir glassene et grått/sort utrykk.
  5. Bildetrykk. Bildetrykk for dekor til alle type prosjekter.
  6. Malt glass. En side av glasset blir lakket med en spesiell bestandig maling/lakk som ikke slipper fra glasset og ikke ripes. Leveres i alle RAL farger.

Typer glass:

  1. Herdet glass: Glass som blir herdet med varme og øker styrken til glasset. Knuser glasset krystaliserer det seg og faller ned som sukkerbiter.
  2. Laminert glass: To lag med glass som blir laminert sammen med folie i midten. Knuser glasset vil det sprekke, men glasset henger stort sett fast til folien. Glassbiter kan falle av som flak.
  3. Lydlaminert glass: Samme egenskaper som laminert glass, men med en folie som er spesielt egnet til  lydreduksjon.
  4. Laminert og herdet glass: Begge glassene blir varmebehandlet/herdet først og så laminert sammen. Knuser glasset vil hele glasset gå i småbiter, men alle bitene henger fast i folien.

Glass og lyd

En avgjørende faktor når du velger glass, er lydreduksjonen du har behov for. I fullglassvegg er det glass og valg av dørløsning som setter standaren for lydreduksjonen.   Lydreduktion for forskelligt glas
*Alle lydmål er basert på laboratoriemålinger. Dette er kun eksempler på de mest brukte glasstypene.
Det mest brukte i kontorfronter eller andre steder der det ikke er så høye krav til lydreduksjon er herdet glass. I møterom, stillerom eller andre rom med høyere krav til lydisolasjon, er ofte laminert glass brukt. Da brukes enten glass med standard laminat eller med en ekstra lydfolie.

Høy kvalitet og CE-merket leverandører.

Wallmakers glass overholder alltid de gjeldende krav til sikkerhet. Vi leverer glass av høy kvalitet og bruker kun anerkjente leverandører, som er Ce-merket og overholder krav til arbeidsmiljø og forurensning.

La oss hjelpe deg.

Det er et omfattende regelverk angående bruk av glass, og dette er definert i Norsk Standard NS-3510. Vi kjenner reglene, og du må gjerne undersøke med oss om glasstypen og tykkelsen på glasset i ditt prosjekt oppfyller standarden og sikkerheten i ditt prosjekt.

12
Years Experience Working with glass