Kreativ og oppfinnsom resirkulering av byggematerialer i det nye KAB-Huset

wallmakers 20. august 2021

KAB-Huset er opført med visionen om et bæredygtigt domicil af høj arkitektonisk og KAB-Huset er bygget med visjon om et bærekraftig bosted av høy arkitektonisk og materialkvalitet, med tre som felles element. Derfor har Wallmakers for prosjektet levert skreddersydde glassveggløsninger og dører av overflødig furu høstet fra møbelindustrien.

Glassvegger og dører i rest- og overskudds tre høstet fra møbelindustrien

KAB-Huset på Enghavevej 81 er bygget i bæredygtighedens tegn, så det kan træde frem og stå KAB-Huset på Enghavevej 81 er bygget med tanke på bærekraft, slik at den kan gå frem og være en modell for løsningene som er valgt i KAB sin boligutvikling. Mens alle løsninger er nøye utvalgt med økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft i fokus, gjennom blant annet resirkulerte byggematerialer. Samtidig som bygningen må gi brukeren en følelse av arkitektonisk kvalitet.

Huset er indrettet med træ som bærende element, og træets varme og beroligende effekt Huset er dekorert med tre som ett støtteelement, og den varme og beroligende effekten av treet gjennomsyrer miljøet og gir brukeren en opplevelse av velvære. For å matche innredningen og bærekrafts krav har Wallmakers forvandlet og resirkulert overflødig furu fra møbelindustrien til unike dør- og vegg-løsninger med et autentisk nordisk uttrykk. Wallmakers har også levert brann- og lydglassvegger og doble dører i samme tre for både å holde samme designlinje og oppfylle de høye brann- og lydkravene som bygningens atrium står overfor.

En dialog som ble satt til side for en spirende idé

Idéen bag de upcyclede døre og glasvægsløsninger, der er leveret til KAB-Huset stammer Ideen bak de oppsirkulerte dørene og glassveggløsningene som ble levert til KAB-Huset stammer faktisk fra 2018, da Wallmakers deltok på Building Green-messen i Forum. Som en bærekraftig leverandør tar vi bærekraft svært alvorlig, og i løpet av de siste 12 årene har vi hentet det inn i produktutvikling, noe som gjorde Building Green-messen til en åpenbar plattform for dialog med andre fra bygge bransjen.

Dialogen, som skulle vise seg å være spesielt inspirerende, oppsto da visjonære arkitekter fra Henning Larsen Architects besøkte oss, og vi begynte å diskutere det da kommende prosjektet i KAB-Huset. Dialogen var utgangspunktet for en blomstrende idé om resirkulerte tre produkter, og deretter inngikk Wallmakers og HLA et nært samarbeid om detaljhandelsdesignet for KAB-Huset. Et spennende kurs med dimensjon, design og funksjonelle utfordringer, som ble løst til stor tilfredshet. Det var en glede å samarbeide med Henning Larsen Architects, som med en sikker linje har satt nye standarder for nordisk og bærekraftig arkitektur.

Wallmakers: En tilpasningsdyktig og smidig samarbeidspartner

Hos Wallmakers mener vi at de beste løsningene oppnås i samarbeid med arkitekt, utvikler og entreprenør. Vi vet at leveringssikkerhet, hastighet og fleksibilitet er nøkkelordene for vellykket samarbeid, og derfor jobber vi alltid med fingrene på pulsen for å få best mulig resultat.

Har du brug for en agil og tilpasningsdygtig samarbejdspartner til dit næste bæredygtige byggeprojekt? Kontakt os på 43557711 og lad os høre om dine visioner. Måske kan dialogen Trenger du en smidig og tilpasningsdyktig partner til ditt neste bærekraftige byggeprosjekt? Kontakt oss på 43 55 77 11 og gi oss beskjed om dine visjoner. Kanskje dialog kan bringe deg et skritt nærmere å gjøre visjonene dine til virkelighet.

Se video fra KAB-Huset

0 comments
Post a comment